Een decenium vol uitdagingen


General Bunkering Services is sinds het jaar 1998 actief in het ARA-gebied. Na 15 jaar ervaring in de sector, vond Erik Vermeylen de tijd rijp om een zelfstandige onderneming op te richten. Hij nam in die tijd een naamloze vennootschap en vier enkelwandige schepen over. Vanaf toen was de oprichting van General Bunkering Services (GBS) een feit.

Al gauw weten diverse oliehandelaars en petroleummaatschappijen de weg naar GBS te vinden. De onderneming heeft na de opstart moeten investeren in de nieuwbouw van dubbelwandige C tankers. De uitbreiding was broodnodig aangezien GBS toen nog geen dubbelwandige tankers in het bezit had. In augustus 2005 werd de eerste C tanker gedoopt,’Beethoven’. De doop van de Beethoven was de aanvang van een nieuw tijdperk voor GBS. Tussen 2008 en 2010 volgden nog eens 4 dubbelwandige C-tankers bestaande uit verschillende tonnages. Sinds half augustus 2012 beschikt GBS over een nieuwbouw estuaire tanklichter, de "Mozart". 

in 2013 is de "Puccini", een gasolie bunkertanker van 2200 ton, de vloot komen vervoegen. Begin September 2014 was het de beurt aan de "Strauss" om in de vaart te komen; met haar 4200t, het op dit ogenblik grootste schip binnen de GBS vloot. De vernieuwing van de vloot gaat inmiddels verder. Op 1 maart 2015 kwam de "Chopin", met casco gebouwd in Servië in de vaart.

September laatst leden is de diesel-elektrisch aangedreven 6600t / 7250m3 metende "Wagner" in de vaart gekomen. De "Monteverdi", ons volgend nieuw project, wordt mei 2019 verwacht.

Traditiegewijs zijn alle schepen genoemd naar klassieke componisten.

Huidig adres: Lichterweg 3, 2030 Antwerpen

iso1iso2

 


Door de jaren heen is GBS altijd gericht geweest op vernieuwing: een absolute must in deze branche! Daarom zal het bedrijf deze tendens ook in de toekomst voortzetten.


Teneinde een concurrerende positie te kunnen blijven innemen, wil GBS zich verder gaan diversifiëren. Tot op heden richtte het bedrijf zich hoofdzakelijk op het transport van stookolie en gasolie. De nieuwe dubbelwandige type C schepen lenen zich echter uitstekend voor het vervoer van andere goederen, waaronder diverse andere minerale oliën en chemie. In de toekomst opent er dus een veel bredere markt. Met de gloednieuwe schepen en een markt vol uitdagingen, gaat GBS in volle vaart de toekomst tegemoet. Graag samen met u!